用家分享

鍾太 -《添寶方》

結婚超過5年幾仲未有小朋友,本身我身體好虛,加上工作忙、食無定時,想搵中醫調理身體,但時間問題,吾可以準時覆診。經朋友介紹下服用《添寶方》調理女性生理期,增加受孕機會,食咗三盒,係高齡情況下成功懷孕,現在BB已經2歲啦。

更多《添寶方》用家分享

Veronica -《添寶方》

初認識【添寶方】,透過Facebook了解產品內容,給個意外驚喜。
貴公司以客為本,調配出切合婦女所需的良方。經過個人深入了解,巧遇產品藉遊戲方式推廣,又巧妙地贏取該產品一嚐。
未曾一嚐該產品,身體較虛,血氣不好,手腳易冰冷,易頭暈又頭痛,睡眠質素差勁,抵抗力又差,加上頻繁的腰膝痛、手麻痹痛,真的熬出個劣日子。
一嚐此良方就出內文,漸漸表現不一樣。雖說藥性温和,初嚐感覺仍是不習慣,藥效推至血氣貫透全身,有點發熱之感,要達至所述的效益,連日服完提議的復方。注意著身體上起革命,身體漸可接受注入的藥力,所述的問題逐漸有生機。先改變了睡眠方程式,精神抖擻,事事亨通。體質又了轉型,改善營養吸收進程。身體健康了,行動敏捷,心情靚靚!
食得瞓得,身體好,做好準備,迎接未來! 生活有氣色!

Lydia, OL -《添寶方》

知道添寶方有中藥成份,我本身都幾驚中藥陣味,但估唔到添寶方味道易接受,唔怕要日日飲。
中學個陣經期好唔準,會一個月黎兩次,而每次量少仲淨係黎得3, 4日。食左添寶方3個月,而家都keep到28日至黎,每次大約黎5-6日,個量都多過之前,也改善左經痛問題。之前睇中醫時,醫師有話我體質虛不受補,唔可以太補又怕燥。朋友介紹我食添寶方,話佢補而不燥,我覺得添寶方幫到我調整月經週期、改善左手腳冰冷及經痛問題。我而家仲有繼續食,希望可以調理好個身體。

Alice Tsui  -《坐悅方》

會計文員(順產)
記得生完頭幾日,精神好差,個人好呆,到第四日開始飲「坐悅方」,明顯覺得精神左,坐月期間朋友黎探我,都話我精神好好,面色紅潤
以前我覺得呢d沖劑一定無煲ge咁好,但我生bb之前喺醫院睇中醫調理身體,問過醫師,醫師話沖劑同直接煲ge補身效果其實都一樣,為左方便,我選擇左沖劑。然後到生之後食「坐悅方」,上網睇到第一配方係用黎排惡露,嗰幾日惡露真係排得快左,而且精神仲復原得咁快,令我覺得沖劑都真係幾好:有效之餘,佢勝在夠方便,我鍾意咩時間飲都得。除左第三配方有少少苦,我覺得「坐悅方」都幾易入口,飲落又無乜顆粒。
黎緊繼續飲埋「養悅方」調理下,相信身體一定可以復原得好好,做個靚媽。

更多《坐悅方》用家分享

Kathy Chan  -《坐悅方》

全職媽媽(順產)
今次係我順產生嘅第二胎喇,飲咗「坐悅方」,每日飲一包,好方便,味道仲好易入口。
兩個星期左右就清哂啲惡露,而且面色好咗身體暖咗
飲落會聞到好濃嘅當歸味同埋藥材味,令我感覺「坐悅方」好足料物有所值
比起第一胎,我覺得身體都復原得幾快,短短一個月就令我有返精神同健康去照顧BB同大仔!所以我決定食埋佢嘅「養悅方」3個月繼續補身!

Vivian Wong  -《坐悅方》

銷售經理(順產)
今次係我第2胎la, 喺朋友介紹下今胎飲左「坐悅方」.
我覺得「坐悅方」真係好方便, 每日一包, 一沖就飲得, 佢顆粒已經磨到好幼, 沖落唔會有沉澱物, 我仲習慣加少少紅糖, 好味D, 另外都無點特別去補, 只係煲D簡單湯水飲下.
我覺得今胎坐月休息時間明顯多左, 除左因為慳左好多煲湯水調理GE時間, 仲好感恩BB好乖好快就戒左埋身飲夜奶, 夜晚有覺好訓, 身體都明顯比上一胎復原得快, 最開心係朋友同事都話我望落好精神, 面色好好, 唔似啱啱坐完月!

Ivy   -《坐悅方》

文員(順產)
上次生第一胎,淨係飲湯水食薑醋,惡露排足一個半月,個人好虛,身體比未生之前差左好多。每次一病都要好長時間先可以復原到。
所以今次生第二胎,飲湯水之餘都一定要進補,朋友介紹之下就飲左「坐悅方」。本身個人體質偏燥熱,所以飲之前都有睇過「坐悅方」的成份,平補不熱不燥,好適合我。加上係沖劑,每朝餵完B女,就即沖即飲,易入口。
今次坐月,身體明顯比上次好左好多,惡露排少左,亦少左病痛,雖然要湊兩個B女好辛苦,但亦都比第一胎精神,加上有做適量運動,面色都好左。

Ruby   -《坐悅方》

文員(順產)
我有3個小朋友 (大阿哥20歲, 二阿哥8歲, 細女6個月) ,3個都係順產, 人奶餵哺1個月至6個月不等。 回想當年生完大仔後, 因年輕,沒有生產後進補知識,直至身體開始差,才開始進食補品,但已錯過黃金時間,真係食幾好補品都補唔返。
到有了細仔時,開始了解及研究生產後進補的食材、 種類及方法,發現原來不同中藥材要有不用配答及生產後不同的食用時段,最後選擇了到中藥房購買藥材,自己燉補品,一手一腳自己坐月。
有了細女後, 同事介紹了緣喜堂的《坐悅方》,看過產品簡介及產品成分後,覺得好方便,又足料,價錢合理,結果在坐月期間食用了《坐悅方》。 生完細女後一星期,每朝起床後,便沖一包,自己煲的湯水就留待中午或晚上飲用,結果奶源充足, 仲可以揼入奶袋, 好多儲備留用.
因生細女時已不是年輕,擔心新陳代謝及復原慢,但現在相比頭兩胎,覺得身體復原得比之前還要好,《坐悅方》有明顯嘅效果, 容易入口, 補而不燥。

Sorinda So   -《坐悅方》

OL (剖腹產)
因為知道生完後坐月好重要, 所以今次我第1胎好想調理好身體。 之前都有諗過執藥煲黎飲,但除左麻煩之外,都擔心自己煲得唔好。「坐悅方」好方便,沖溫水就飲得,真係慳左唔少時間同精神,可以用黎休息。
相對煲藥,仲無咁重中藥味,又易入口,可以keep到日日沖黎飲。坐月期間除左飲「坐悅方」,配合埋簡單湯水調理下,老公都話我「雖然啱啱生完 ,但面色同精神都好好」。